Szállás

Heffler-tanya

0 / 5
Huf4,800

Madaras külterületén, a településtől mintegy 2,5 km-re található a Heffler-tanya. Az alföldi tanyavilág minden jegyét magában hordozó lakóépületet 2 hektár akácerdő veszi körül. 2012-ben kezdődött a hagyományos építési jelleget maximálisan szem előtt és tiszteletben tartó, de innovatív elemeket is magában hordozó teljes felújítása, mely 2016 tavaszán fejeződött be. Az alapvető szükségleteken túl a kikapcsolódást szolgálja a teljesen zárt, körbekerített udvaron található 10 személyes pad, a külső fűtésű kemence, melyben különböző méretű korondi cserépedényekben, valamint egy akár 20 fő számára elegendő étel elkészítésére alkalmas rozsdamentes, fedővel rendelkező tepsiben készülhetnek az ínyencségek. Rendelkezésre áll továbbá sütő tárcsa, fedett grill, halfőző és gulyás bogrács, melyek minden generáció főzési igényét kielégítik. A tanya büszkesége a télen és nyáron is a kényelmi szempontokat és a felfrissülést szolgáló 8 személyes, Székelyudvarhelyről származó fűthető erdélyi fürdődézsa, mely vízében az ízületi bántalmak orvoslására is kiválóan alkalmas parajdi só található.
2016 őszétől a Heffler-tanya Madaras községben elsőként nyújt magánszálláshely szolgáltatást, mely tevékenységével elsődlegesen a vadászat és a horgászat kedvelőit célozza meg, szorosan együttműködve a Kígyósmenti Vadásztársasággal és a Madarasi Horgász Egyesülettel.
A tanya tulajdonosai saját 4 fős horgászhellyel rendelkeznek (csónakkal) a közeli (mintegy 8 km) 21 hektáros Príszpa horgásztavon, melynél bográcsozó, faház, továbbá a stégen egy fedett horgászház található. A horgásztóban elsősorban ponty, amúr, keszegfélék, süllő, csuka és harcsa található. A horgászati lehetőségekkel (napijegy, fogható mennyiség) kapcsolatban igény szerint további tájékoztatás kérhető. A horgásztavon kizárólag érvényes horgászengedéllyel lehet horgászni. Kedves vendégek számára a napijeggyel kapcsolatos ügyintézés teljeskörű. Hasonlóan jó a kapcsolat a mintegy 2 km-re található 14 hektáros Kígyós tavat kezelő bácsalmási Jurinovics Miklós Sporthorgász Egyesülettel
A tanya vendégei számára teljes ügyintézéssel vadászati lehetőség is biztosított külön árlista alapján őzbak, illetve őz tarvadra.
A horgászathoz és a vadászathoz terepjáró bérelhető 8.000,- forint/nap áron. Az ár tartalmaz 20 km (horgásztóra kijutás és a visszaút). Ezen felül a költség 80 forint/km.
A tanya egész évben az ide érkezők rendelkezésére áll. A fűtési időszakban az elektromos kazánnal működő központi fűtés napi költsége 5.000,- forint. A fatüzelésű kandalló 1.500,- forint többletköltséggel használható.
A tanya saját YouTube csatornáján rövid bemutató található: Madaras, Heffler-tanya 2017 és Madaras, Heffler-tanya 2018
A fenti csatornán megtalálható a Heffler-tanya rendezésével készített “Madaras visszavár” kisfilm, mely a települést, a horgásztavat és a tanyát is bemutatja.

  • Price Huf4,800
  • Date from január 1, 2019
  • Date to december 31, 2019
  • Person Heffler Józsefné
  • Address 6456 Madaras, Madarászpuszta tanya 51.

Küldeni egy új értékelést

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Válassza ki az oldal elrendezését
Fejléc pozíció
Almenü stílus
Horgászturizmus